Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Пулмологът д-р Александър Симидчиев коментира ситуацията с коронавируса в

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgПулмологът д-р Александър Симидчиев коментира ситуацията с коронавируса в
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Стойте на две ръце разстояние от другите! Бабите да не виждат известно време внуците

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Пулмологът доктор Александър Симидчиев разяснява обстановката с ковид в предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия " и даде скъпи препоръки на хората.

" Основно би трябвало да вършим две неща - да мием ръцете, с цел да пазим себе си, и да сме изолирани на две ръце разстояние от останалите. Достатъчно надалеч би трябвало да сме, с цел да не се допираме. Това се назовава обществена отдалеченост. Трябва да прекъснем гръбнака на този вирус. Сигурно е, че ще има още случаи. Единственият късмет да прекършим бързото разпространяване е обществената изолираност. В Китай съумяха да пресечен епидемията, с това, че доста фрапантно се затвориха хората в къщите си, вследствие на което не можеха да си поддържат връзка и в границите на три седмици стартира да угасва епидемията доста бързо. Те съумяха да я пречупят. В Италия, когато стартира епидемията, не разрешиха ходенето на кино, на спектакъл, случаите понижиха, след което подвигнаха възбраната и се случи драма ", разкри той.

" Това, което е този ковид, той е вируса на общоприетата простуда, със заразността на общоприетата простуда, само че за жалост с по-висока смъртност от грипа. Поради което той заразява огромни групи от хора и общо починалите са по-голям брой от доста по-опасните преди този момент Sars и Mers. Те са също коронавируси и са с по-висока смъртност. Mers беше с 38 %, Sars беше с 10 %, този е с към 3 %. Но тъй като е доста по-заразен, визира доста повече хора, вследствие на което починалите все още са повече в сравнение с болни от предходните два. Този вирус излезе в човешката популация в края на декември, имаме 2-3 месеца информация, само че тя е за тези студени месеци ", изясни още медикът.

" За страдание 5-6 % от хората, които са инфектирани, развиват нещо което се назовава изострен респираторен дистрес синдром, което всъщност е - белият дроб престава да действа и да може да поеме кислорода от околната среда. 80 % от хората ще го изкарат по-леко от простуда, може и нищо да не усетят даже. То ще бъде едно леко заболяване с малко температура и кашлица. Същественото е когато стартират да имат затруднено дишане и тези от тях, които стартират да развиват респираторен стрес синдром. Това са дребен на брой хора. Затова е извънредно значимо хората, които са рискови - възрастните хора, хората, които имат предишни белодробни или сърдечни болести, да не излизат, да не се излагат на риск. Цялото ни общество да заобикаля общуването посред ни. Това е вирус, който е доста инфектиран. Тези хора, които се разболеят тежко, доста мъчно оздравяват, в случай че няма задоволителен брой инсталация. 

Не ходете на театри, на кино, гледайте си телевизия у дома. Бабите и дядовците да не вървят краткотрайно при внуците. Децата и младежите до 15-20 години едва боледуват и в леки форми. Но те стават преносители, които могат да пренесат инфекцията към по-възрастните. Затова е по-добре ваканцията на учебните заведения да може да се удължи и те да се образоват отдалечено у дома ", съобщи пулмологът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР